Awas ! Ciri Lelaki Temberang


7/6/11

Selamat Pagi . ! Pa khabar ? Sihat ? hehe. . :P
Kali nie sy nak kongsi sikit rahsia lelaki yg kaki temberang ni. . sekadar bahan bacaan aje. .
Terpulang pada korang nak setuju atau tak kan . .?
Tapi tak dinafikan kenyataannya memang begitu. .huhuu. .:)
Mari kita siasat ciri-cirinya. .^_^



1.Meminta-minta
Lelaki jenis ni menganggap perempuan sbg lombong emasnya. Setiap kali pergi shopping,ada saja yg dimintanya. Lebih2 lagi kalau teman wanitanya tu berduit. .haha. .tak tahulah. .

2. Pentingkan Diri
Apa sahaja yg dilakukan semuanya utk kepentingan dirinya sahaja. Si dia langsung tidak fikirkan situasi & perasaan kamu . Pendek kata , si dia tak kisah kamu terluka asalkan hasratnya tercapai . :(

3.Suka Mendesak
Si dia selalu mendesak kamu untuk menuruti kata-katanya & membantunya menyelesaikan masalah yg dihadapinya . Biarpun kadangkala apa yg dikatanya itu tidak logik utk diikuti. . ni kira kes memaksa laa. . .

4.Mengungkit
Sekali si dia berbuat kebaikan,diungkitnya berkali-kali seolah-olah dia seorang saja yg baik & banyak berkorban. . 

5.Iri Hati
Si dia akan rasa tidak selesa atau iri hati melihat kelebihan yg ada pada pasangannya sendiri. . ish. .ish. .

6.Harapkan Balasan
Si dia mengharapkan balasan atas setiap apa yg dilakukannya untuk kamu . Dalam perkataan lain,maksudnya si dia tidak ikhlas dgn kamu lah tu. . .

7.Putar Belit 
Cakapnya tidak serupa bikin atau lembut gigi dari lidah. Hari ini cakap lain,esok lain jadinya. . 

8.Tidak Tepati Janji
Selalu berjanji tapi tidak pernah ditepati. Ada saja alasan yg diberikan apabila dituntut menunaikan janjinya. .  Bukan itu saja ,si dia selalu tidak menepati masa apabila berjanji dengan kamu. . 

9.Berat Tulang
Lelaki yg suka mengambil kesempatan ini selalunya pemalas dan sering tidur di waktu siang. . Ops! Hehe. .Mereka suka berjaga malam untuk mencari keseronokan (clubbing laa tu). . Mereka beranggapan bahawa mereka tidak perlu bersusah payah bekerja kerana bank bergeraknya ialah kamu. . 

10.Tidak Sanggup Susah
Setiap kali kamu berada dlm kesusahan,si dia pasti akan menghilangkan diri . Si dia tidak sanggup susah bersama kamu. .tetapi jika kamu senang setiap masa si dia akan berada di samping kamu. . 

Tracy Kata: Haa ! Korang pernah terkena ke boyfriend macamni. .sy pernah. .haha. .tapi masa muda2 dulu je. (mcm la skrg dah tua..hehe). .kalau terkena,baik hati-hati jer. . sebelum si dia kenakan kita , baik kita yg kenakan mereka dulu . Baru padan muka . .haha ! Biar serik kan?? OK BYE !













LIKE sini kalau suka :)

1 Orang Yang Rajin Menaip:

Anonymous said...

huhu..i penah kapel ngan llaki jnis bgni..first time kenal sweet giler..bla tau i byk duit mula la wat perangai..mta blanja i2 ini..mula2 x prasan lg..bab dia nmpk mcm org senang gak..so i think dia sja jak test i lau syg dia ke tau x if dia mta blanja..then dia ska ckp sal family dia byk org kya..pegawai laa..i2 laa ini laa..tp lau kaya slalu pla mta blanja..1st time jmpa llaki camne..ngat normal laa klakuannya 2..then lpas brek..bru sdar..tp x jg sdar sgt ler..huhu..i bru prasan time i da kapel ngan bf skrg ne..prangai jauh beza ngan yg dlu..so..bru la i prasan yg dlu 2 cma nak duit i jer..bkn ikhlas cintakn i..tp xpe ler..at least i dpt pgajaran from this..HATI-HATI ngan lelaki..jgn pecaya 100%..wat gurl yg tgh hangat becinta skrg nie..cba la nilai sndri klakuan bf anda..if ada tnda2 yg x elok, AWAS LER..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...