Ketahui Bilangan Pengunjung Blog



Berapa banyak orang yang melawati blog korang saat ini??
Korang boleh tahu tau dgn pasang widget ni. .
Saya tak pasang sebab tak suka la. .hihi. .
Kalau nak , copy je kat bawah ni tau??



Bilangan Pengunjung Online Dalam Blog


whous.amung.us menawarkan widget yang dapat menunjukkan bilangan pengunjung yang online pada masa sebenar.
Antara kelebihan menggunakan widget ini adalah paparan yang menarik, dan juga cara pasang pada blog dengan mudah. Boleh lihat demo widget ini dipasang di blog, DISINI.

Kat bawah ni ada bagitau cara nak pasang. . .


1. Buka web http://whos.amung.us/




2. Pilih kedudukan widget yang dikehendaki (widget akan berada dalam keadaan statik dalam blog korang), lepas tu copy code yang tersedia.


Bilangan Pengunjung Online Dalam Blog


3. Setelah copy code, pastekan di dalam html/javascript yang terdapat dalam page element blog korang k??

Dashboard > layout > page element > add a gadget > html/javascript.





Bilangan Pengunjung Online Dalam Blog

Kalau masih tak faham, rujuk disini.

4. Save, dan lihat hasilnya..:)


Credit to : Tutorial Untuk Blog


LIKE sini kalau suka :)

0 Orang Yang Rajin Menaip:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...